Welke invloed hadden seks en vrouwen op de wereldgeschiedenis? Dat lijkt ons een zeer goede vraag. Angelique heeft dat dan ook als onderwerp voor haar thesis als historica in spe. Angelique zal zelf aan den lijve ondervinden hoeveel beslissingen werden genomen in bed of op hooizolders.
Gaan jullie mee op ontdekkingsreis doorheen de geschiedenis?
Door Elias Jonkers.
'De wereld wordt tussen de lakens bestuurd.'
Angelique is een aantrekkelijke jonge studente met alle rondingen en vormen op de juiste plaats. Ze staat op het punt om af te studeren als historica en gaat nog even naar de bibliotheek om onderzoek te doen. Haar klasgenootje, Ben, die haar aanbidt, gaat mee.
Wanneer Angelique haar usb-stick in de computer steekt, belandt ze midden in haar eigen onderzoek. En maar goed ook, want zeg nu zelf, het is toch beter om uit de praktijk te leren?
Dus in de praktijk dan maar. Angelique onderneemt een heuse trip doorheen de verschillende tijdperken en pikt er de hoofdrol in. Ze belandt onder andere bij Julius Caesar, Napoleon, Hendrik IV van Frankrijk, Molière... En wat blijkt? Waar Angelique ook komt, overal denken de mannen hetzelfde: hoe krijgen we deze juffrouw zo snel mogelijk uit de kleren en in bed?
Het resultaat is dat we Angelique in al haar glorie kunnen bewonderen. Allen vergapen ze zich aan de schoonheid van Angelique en soms grijpen de heren naar de weelderige vormen van onze jonge heldin. Alleen de arme Ben moet vanachter het computerscherm de malligheden van Angelique volgen en dat terwijl hij smoorverliefd is op Angelique.
Ondertussen gaat Angelique verder met haar ontdekkingstocht. En dat op een vrije en onbevangen manier, want Angelique schaamt zich blijkbaar nergens voor. Toch vindt ze het zelf wel vervelend om telkens zonder kleren te eindigen.
Ondertussen gaat Angelique verder met haar ontdekkingstocht. En dat op een vrije en onbevangen manier, want Angelique schaamt zich blijkbaar nergens voor. Toch vindt ze het zelf wel vervelend om telkens zonder kleren te eindigen.
Angelique, of Ludivine, zoals ze in het Frans heet, is ontsproten uit het brein van twee Franse scenaristen. Erroc (Gilles Corre) kennen we van reeksen als Beroep: Leraar, Humor in beroepen en Romeo & Julia. Partner in crime is Michel Rodrigue.
De tekeningen zijn van de hand van de Belgische tekenaar Daniel Henrotin. Zegt die naam u niets? De grote meerderheid zal hem misschien wel kennen als Dany, de bedenker-tekenaar van Rooie Oortjes.
Het tekenwerk van Dany is zoals altijd van een degelijke kwaliteit, pure klasse. Al hebben zijn vrouwen soms wel wat overdreven vormen en curven. Maar dat stoort ons hoegenaamd niet. Dany wordt nergens vulgair en weet de humor erin te houden, dat deed hij bij Rooie Oortjes ook. Je ziet wel dat Dany veel plezier beleeft aan het uittekenen van dit album.
Angelique als verhaal heeft letterlijk en figuurlijk niet ontzettend veel om het lijf; het is geen hoogstaand scenario. Op momenten goed gevonden, maar zeker geen hoogvlieger. Wel beleven we de geschiedenis op een grappige en ondeugende manier. De kwaliteitsvolle tekeningen van Dany passen perfect bij dit grappige verhaal. Angelique is perfect als leuk amusement en zal in die hoedanigheid tijdloos blijven.
Boekgegevens:
Erroc; Dany; Rodrigue, Angelique. De geschiedenis heeft niet (altijd) veel om het lijf..., Glénat, ISBN 97894462940123
Geen opmerkingen:
Een reactie posten